Op een onbewoond eiland

Heel lang geleden was dat een hit van Kinderen voor Kinderen, als ik het goed heb misschien zelfs wel de eerste? In ieder geval, ik moest er vanochtend aan denken. Op een onbewoond eiland. Geen pietsie pech want je hoeft er niets, ligt op je luie haldewiets. Drinkt met je billen bloot, melk uit een kokosnoot…

Nah, ook wel weer gauw saai denk ik.

Maar ik ben er even klaar mee, dat lijf van mij. Het zijn niet mijn beste weken, de laatste weken. En dat is niet raar, ik wist dat dit eraan zat te komen. Maak me dus geen zorgen, maar het is even genoeg.

Een maand geleden de herhaling van de covid inenting weer gehad. Prima, even je afweersysteem wakker schudden, kom ik wat relaxter de winter door. Maar dat afweersysteem van mij is wat snel geprikkeld, zacht gezegd. Door de spierziekte vooral, en de chemo heeft daarbij niet echt geholpen. En zo’n vaccinatie gaat daardoor niet ongemerkt maar kost mijn lijf even wat, en dat duurt toch al snel een week. Echter, voor het goede doel, dus even schouders eronder en toegeven aan wat je lijf wil.

In dit jaargetijde staat daarnaast de griepvaccinatie op het to do lijstje. Liever ook geen griep erbij. Om te zorgen dat de inentingen ook daadwerkelijk iets doen in mijn lijf moet dat afgestemd met de immuunglobuline infuzen die ik ook krijg. Die ook iets met je afweer doen maar net weer anders dan een vaccinatie. Dus dat is even plannen. Inenting, twee weken rust, immuunglobuline infuus, twee weken rust, weer een inenting, twee weken rust, immuunglobuline infuus. Van die infuzen hoeft mijn lijf geen dikke week bij te komen maar dat kost wel een dag of drie.

Alles bij elkaar is dat een kleine twee maanden dat mijn lijf bezig is met iets verwerken, bijkomen, even niks en dan weer van voren af aan. Voor het goede doel. Maar het kost allemaal wel energie, een lijf zo aan het werk en dat betekent weinig andere dingen kunnen doen en dingen die ik wel kan doen op een nog lager pitje dan eerst.

En het komt wel weer, ik weet het wel maar ben het nu even zat. Ik wil meer, en me weer wat beter voelen, niet alleen als ik rust of dat net gedaan heb. Want je wereldje wordt kleiner. Sowieso in het najaar, door het weer. Nu nog meer, noodzakelijk en ook wel prettig vanwege de rust. Aan de andere kant ook niet fijn, omdat kleinere dingen ongemerkt groter worden dan nodig en leuk is.

Even lekker buiten zitten bijkomen is er nu natuurlijk ook niet bij. En toegegeven, op de bank met een lekkere kruik en deken is helemaal niet verkeerd, maar dat maakt de wereld ook niet groter. Op momenten dat ik me goed voel bedenk ik ‘oooh, morgen kan ik wel even…’ maar weet ik ergens ook al dat morgen, als ik al weer een paar dingen gedaan heb, ik me ook wel realiseer dat bijvoorbeeld naar een grote Zweedse woonwinkel gaan op zaterdagmiddag (omdat op zaterdagochtend niet kan omdat dan de boodschappen bezorgd worden, en eer je opgestart en aangekleed bent de ochtend sowieso al een heel eind op weg is) helemaal niet handig is. Dat je dat niet vol gaat houden, en het je de avond, nacht en ws de zondag erna gaat kosten. Dat vind ik het dan ook weer niet waard in dit geval. Dan kun je beter iets anders bedenken om even te luchten.

Allemaal logisch, en verklaarbaar. Maar soms toch resulteert dat toch in van die dagen dat ik dan stiekem droom van een onbewoond eiland. Of van een vakantiehuisje ergens op een leuke plek, waar ik in mijn eentje kan zitten en chagrijnig kan zijn om niks als ik dat wil zonder dat iemand daar last van heeft. Iemand klaagt niet hoor, niet vaak in ieder geval 😉 en ik zou hem en anderen ook wel weer gauw missen, op dat eiland, dus af en toe een veerdienst er naar toe zou wel fijn zijn. Net als af en toe tv kunnen kijken, lekker muziekje luisteren en zo meer.

En ik ben over de helft van al deze acties dus nog even tanden op elkaar en dan gaat het hopelijk weer beter. Maar toch, soms komt het wel eventjes weer naar boven. Snap je dat gevoel? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: