Evenwicht

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Lijstje voor de Top 2000 is gemaakt en ingestuurd. Kerstboom staat. Kerstkadootjes in huis, moeten nog wel ingepakt. Hier en daar moet nog wat versiering komen maar ik doe iedere dag iets, en zo wordt het langzaam in het hele huis Kerst.

Ik doe iedere dag iets. Lazen jullie t? 😉 Dat klonk best goed he? Ik doe het ook best goed, denk ik zelf. Er is meer balans in de dingen die ik doe. Het valt nog niet altijd even hard mee maar lukt steeds beter. Lichamelijk gaat het beter, merk ik niet meer heel veel vooruitgang maar de afgelopen weken ging dat best hard dus dat is oke. Ik heb weer zin in en energie voor dingen, en er is weer ruimte in m’n hoofd. En ik zal jullie vertellen, dat is fijn! Heel fijn zelfs. En doseren blijft een ding, maar dat zal altijd wel blijven. Op dagen dat m’n lijf goed voelt is het zo lastig om toch die grens te bewaken, maar ik word onherroepelijk gestraft de avond of de dag erna. En die wetenschap krijgt meer een plekje. Want, zoals deze week de psychologe zei die mij helpt bij het vinden van dat evenwicht in alles, als je 2 dagen 2 dingen doet is dat toch meer dan 1 dag 3 en de dag erna niets. En je voelt je beter….

En zo is het maar net. En andersom kan ik nu vaker denken, de dag na een drukke dag, of als mijn hoofd wel wil maar mijn lijf die dag net niet, ‘dan vandaag maar even niet…’

Verder zijn mijn (elektrische) loopfiets en ik inmiddels goede vriendjes en redelijk onafscheidelijk. En samen zul je ons de komende tijd hopelijk steeds meer zien. In het dorp, maar ook elders, in winkels, restaurantjes, overal waar wat leuks te beleven valt, zelfs op het werk.

En zo komt er dus steeds meer evenwicht en ga ik met een goed gevoel de feestdagen, en daarna het nieuwe jaar in. En ga ik in januari weer werk opbouwen. Heel langzaam, en waarschijnlijk ook, in ieder geval gedeeltelijk, ander werk dan ik deed, maar dat is allemaal nog in een beginstadium. Het nieuwe jaar: ik heb er alle vertrouwen, maar bovenal ook heel veel zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: